Gratis Verzenden vanaf 55 €

10 redenen om .. te bezoeken is gebaseerd op een serie gemaakt door de Televisie van Andalusie.

Hier was de gedachte om de mensen zelf voorstellen te laten insturen via internet wat zij vonden dat de beste 10 redenen was om hun dorp / stad te bezoeken. Resultaat is een hele leuke serie. We maken hier gebruik van de originele beelden van Canalsur en ofschoon het in het Spaans is zijn er toch genoeg mooie beelden te zien.

Elke reden is kort beschreven zodat er toch een korte indruk ontstaat wat er in het beeld te zien is.

10 redenen om Ronda te bezoeken :

Reden 1 : De Oudste Arena van De wereld gebouwd voor het stierengevecht. Stamt uit 1785 . Meer info over de Arena vind U elders op de site

 

Reden 2 :  Het museum van de Bandoleros ( de bandieten )

Reden 3 : El Puente Nuevo ( de Nieuwe brug , 1793 ) Nadat de oude brug in 1735 was ingestort heeft men besloten om een betere en grotere brug te bouwen met als resultaat een van de meest bezochte monumenten van heel Spanje . De bouw duurde maar liest 42 jaar !!

Reden 4 : De Flamenco in Ronda. Belangrijk in de wereld van De flamenco. De drie grote plekken waar de flamenco is begonnen is Sevilla, Jerez en.... Ronda. Men heft ook zijn eigen stijl binnen de flamenco

Ronda 5 : El Rabo de toro ,  stieren staart als gerecht...Omdat Ronda zo belangrijk is in de wereld van het stierengevecht is dit gerecht dan ook hier ontstaan.

Reden 6 : El Sangre de Ronda , het bloed van Ronda, de wijn. Wijnmaken in de regio van Ronda gaat terug tot de tijd voor de Romeinen. In die tijd was de regio al vergeven van wijnbouw. Heden is er een gigantische bloei van Bodega's die hele goede wijnen maken. Men heeft zelfs hun eigen D.O. en een Wijnmusuem in het centrum.

Reden 7 : Yemas del Tajo . Dit is zoet gemaakt van eigeel. Typisch voor Ronda. Heel lekker, moet men gewoon eens geproefd hebben. Eigeel, suiker en water

Reden 8 : El Palacio Mondragon

Reden 9 :De meubels van Ronda . Van oudsher heeft Ronda een traditie in de meubelmakerij en zijn eigen stijl.

Reden 10 : Hotel Enfrente Arte Dit hotel is een buitenbeentje in de hotelwereld. Gerund door een Belg die het hotel zijn eigen stijl heeft gegeven door zeer alternatief in te richten. Een Hotel waar men absoluut eens moet zijn geweest als men eens wat anders wil dan de standaard.