Gratis Verzenden vanaf 55 €

10 redenen om .. te bezoeken is gebaseerd op een serie gemaakt door de Televisie van Andalusie.

Hier was de gedachte om de mensen zelf voorstellen te laten insturen via internet wat zij vonden dat de beste 10 redenen was om hun dorp / stad te bezoeken. Resultaat is een hele leuke serie. We maken hier gebruik van de originele beelden van Canalsur en ofschoon het in het Spaans is zijn er toch genoeg mooie beelden te zien.

Elke reden is kort beschreven zodat er toch een korte indruk ontstaat wat er in het beeld te zien is.

setenil_delas_bodegas_02

Reden 1 : De Grotwoningen van Setenil de las Bodegas Setenil bevind zich in een gebied waar het in de zomer behoorlijk warm kan worden en doordat op deze plek een oude rivierbedding bevind vanuit de oertijd hadden de mensen in de uitgesleten delen van de rotsen mooie natuurlijk koele plekken. Men hoefde enkel een muur aan de voorzijde te bouwen en hun woning was klaar. Perfect voor de zomer maar ook lekker warm in de winter. Nu zijn deze woningen meer en meer in gebruik als vakantiewoning. Dit omdat ze natuurlijk mooi en vooral apart gelegen zijn

 

Reden 2 : De Semana Santa ( heilige week , pasen )

De Semana Santa In setenil is een van de oudste van Andalucia en mede daardoor ook tot nationale gebeurtenis verklaard binnen Andalusie. De oudste Hermandad ( groep die de processie verzorgt ) is opgericht in 1551 !!

 

Reden 3 : Route van de bandoleros

 


Reden 4 : De olijfolie van het leven...

 

Reden 5 : La romeria

 

Reden 6 : La sopa cortijera

Een typische soep van de regio

 

Reden 7 : Hotel Setenil

Het hotel in de regio

 

Reden 8 : Zijn hermitages

 

Reden 9 : Hamburger stijl Setenil

 

Reden 10 : Zonnegrot en de schaduw

 

Meer informatie over setenil ? > link