Gratis Verzenden vanaf 55 €

Juzcar is een dorpje dat verscholen ligt in de afgelegen gebieden ten zuiden van Ronda.

Een dorpje dat zich bevind in de bergen waar hoofdzakelijk kastanjes groeien en voor de rest ook helemaal niets is....

juzcar

De weg er naar toe is een avontuur op zich. Het dorpje leefde generaties in totale afzondering van alles. Maar weinige wisten waar het lag TOT er iemand kwam van een filmaatschappij die op zoek was naar een afgelegen plek die ideaal was voor te dienen als reclame voor de nieuwe Smurfen film EN waar men bereid was het hele dorp blauw te verven..... Zo gezegd zo gedaan. De burgemeester stelde het voor aan de inwoners en er werd al snel besloten om dit dan ook te doen. Op kosten van de filmmaatschappij werd alles blauw geverfd en de arbeiders die dit deden kwamen uit het dorp zelf. Zo kreeg het kleine dorp met een hele hoge werkeloosheid een kleine economische boost. Vervolgens werden er ook allerlei activiteiten georganiseerd voor de bezoekers. Op het einde van 2011 waren er al 60.000 bezoekers geteld. Op het eind van 2011 werd dan ook besloten door het dorp om blauw te blijven.. Tenslotte zorgde de Smurfen nu voor weer voor een toekomst voor het dorp

 

Juzcar is gebouwd op een plek waar al sinds de bronstijd mensen woonden.Er zijn resten in de regio gevonden van menselijke aanwezigheid in die tijd. Echter pas na de overwinning van de Christenen op de Moren werd er pas melding gemaakt van Juzcar. In 1505 verschijnt een melding in documenten van de bouw van de eerste kerk in het dorpje. Momenteel wonen er ongeveer 220 personen in het dorp..

 

Juzcar heeft zelf iets unieks in de geschiedenis. Hier werd de allereerste blik fabriek gebouwd van geheel Spanje. Deze is in werking geweest van 1731 tot 1801. Reden voor deze plek was het feit dat er heel veel bebossing is. Hout was nodig om de ovens te stoken nodig bij de fabricage van het blik.
 

GPS coordinaten : 36.668419,-5.060577