Gratis Verzenden vanaf 55 €

Ronda Malaga

Ronda is een heel bekende stad op een uur rijden van Marbella

De ligging is op ongeveer 800 meter hoogte

Ronda en zijn omgeving is dank zijn geografische ligging al bewoond sinds de prehistorie. Men heeft in de regio veel bewijzen van gevonden in de vorm van grottekeningen. Voorbeelden daarvan zijn te vinden in Valle del Genal en Valle del Guadiaro, en in de grot la Cueva de la Pileta

Later kwamen meerdere volken waaronder de Romeinen die de stad Arunda stichten. Weer later in 713 werd de stad veroverd door de Moorse Generaalszoon·Abd al-Aziz en deze bouwde op de ruines van de veroverde stad een nieuwe stad genaamd·zna-Rand-Onda.· Na een lange overheersing van enkele eeuwen werd ook Ronda terug veroverd door het katholieke leger en op 22 mei 1485 was het dan ook de eerste dag dat de nieuwe heersers van Ronda de stad binnengingen.

In Andere verhalen elders op deze site zullen we meer en meer terugkomen op de uitgebreide geschiedenis die de Spaanse Stad Ronda en zijn omgeving heeft.

Door de eeuwen heen hebben al de bewoners in de Stad en regio hun kenmerken achtergelaten en is heden ten dag de stad Ronda een heel mooie stad om te bezoeken.