Gratis Verzenden vanaf 55 €

We zijn al jaren op zoek naar goed Spaans bier dat ambachtelijk gemaakt word en daarbij horen dus niet de bekende merken zoals San Miguel , Cruz Campo, Mahou en anderen bij.

We doelen dus op echt Ambachtelijke wijze gemaakt bier. Sinds 2012 constateren we een "boom" in het Caft beer wereldje in Spanje. Overal duiken kleine brouwerijen op die proberen een mooi product te maken dat niets te maken heeft met het pilsener dat iedereen kent van Spanje.

Bier andalusie 01

Hier zijn wij natuurlijk blij mee en hebben ondertussen al de nodige in Andalucia gebrouwen bieren geprobeerd.  De bieren verschillen van IPA tot gebrouwen met een overdaad aan kruiden of zelfs met Miel de caña ( rietsuikerstroop ) , barrel aged in de typische sherry of malaga wijnvaten. Dat smaken verschillen en niet iedereen elk bier lekker vind is duidelijk. Maar bij navraag blijkt dat deze hele "boom" onstaan is uit een paar liefhebbers die hun eigen bier is gaan maken en in opbouw na de financiële crisis steeds meer dorpen en steden mensen subsidie gaven om een brouwerij te beginnen om zo de werkeloosheid tegen te gaan.  Hierdoor had bijna letterlijk elk dorp hun eigen bier in zowel goede als helemaal niet goede kwaliteit..... Desdondanks dank dat grote aanbod kwam er enerzijds een steeds groter groeiende groep Spanjaarden welk hun "ogen" geopend werden en ontdekten dat er meer was dan het Spaanse Pils en op zoek gingen naar de betere kwaliteit. Tevens kwam er steeds meer ervaring binnen de bier wereld in Spanje wat er voor zorgde dat de betere boven kwamen drijven en de gemiddelde kwaliteit van het craft bier zeer sterk deed stijgen.   

Mede had en heeft dit nog steedshet  gevolg dat er her en der Speciale bier cafe's ( zijn ) ontstaan die kwaliteits bier uit niet alleen Spanje maar ook uit de rest van de wereld heeft.

spaans sour bier

Een verademing voor de speciaal bier liefhebber die in Spanje snakt naar een goed glas bier.

 Meer bier: