Gratis Verzenden vanaf 55 €

De Biologische PX wijn van Bodegas Robles uit Andalucia is een wijn die al jaren prijzen wint op de Biologische wijnbeurzen waaronder de Biofach.

Een wijn die gemaakt is van de Pedro Ximinez druif.

px_druiven_02

 

De wijn heeft de volgende eigenschappen :

• Vol, krachtig en evenwichtig 
• Zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen 
• Bijna stroopachtig van structuur 
• Zeer donker mahoniekleurig

px_druiven_01

Bodegas Robles maakt deze wijn nog op de tradionele ambachtelijke wijze zoals men deze wijn al generaties lang maakt in het zuiden van Spanje.

px_druiven_03  

De druiven worden in de zon te drogen gelegd in de maanden Augustus en September. Elke dag worden ze vervolgens gedraaid om zeker te zijn dat ze mooi egaal gedroogd worden. Dit tot ze gedroogd zijn tot rozijn.

Na een dag of 7 a 8 worden verzameld en naar de bodega gebracht. na deze tijd is het vloeistofgehalte in de druif dusdanig verminderd dat het suikergehalte in de wijn meer dan 300 gram per liter bevat. 

px_druiven_15

In de bodega worden de gedroogde druiven gebroken zodat bij het persen makkelijker de mosto eenvoudiger te verkrijgen is.

px_druiven_13

Deze horizontale pers is een ambachtelijke oude pers waarmee men al generaties de rozijnen perst. Deze pers kan tot aan een druk van 100 Bar genereren.

px_druiven_12    px_druiven_11

Overigens bestaat de toren uit Capazos ( matten ) waar men de rozijnen met de hand oplegt en zo de toren laag voor laag opbouwd.

px_druiven_14

Algemene indruk van de pershal.

px_druiven_10

px_druiven_09

Biologische PX wijn van Bodegas Robles , een ambachtelijke wijn die al vele prijzen heeft gewonnen waaronder de meest prestigeuze Gouden medaille op de Biofach

Verkrijgbaar in onze shop