Gratis Verzenden vanaf 55 €

In 1927 vestigt Jose Antonio Robles zich met zijn familie in het gebied Montilla Moriles Cordoba,

een plaats waar toen de productie van versterkte wijnen de belangrijkste economische kracht was. Zonder enige kennis van deze sector, maar gedreven door een ondernemende geest, lanceert hij Bodegas Robles.

Bodegas_Robles_Montilla

De volgende generatie van de familie, moderniseert en perfectioneert de bodega door ambachtelijke technieken te combineren met de introductie van nieuwe productie technologieën. Met de komst van de derde generatie, in de late jaren '90, is de toenmalige leiding zich ervan bewust dat de wijn consumptie van versterkte wijnen daalt ten gunste van de consumptie van de Spaanse rode wijn en rekening houdend met de sterke concurrentie van de Jerez streek, besluit men om het roer helemaal om te gooien.

In die tijd zijn maar zeer weinige bodega's bezig met ecologische landbouw maar overtuigd van de betere kwaliteit wijn die biologische landbouw oplevert besluit men volledig op deze “nieuwe” wijze van landbouw over te stappen.

In samenwerking met een onderzoeksgroep van de Universiteit van Cordoba en met hulp van de net ontstane biologische landbouw verenigingen lukt het de bodega om hun kennis te vergroten en zo zich te ontwikkelen tot een van de leidende bodega's in Andalucia op het gebied van Biologische wijnen.

px_druiven_09

In 2000, produceert Bodegas Robles de eerste gecertificeerde biologische wijnen die behoren tot een D.O. montilla 

Het bedrijf heeft vele prestigieuze prijzen en een groeiende internationale erkenning en wordt beschouwd als een van de meest dynamische wijnhuizen in Andalusië via haar verschillende onderzoeksprojecten op producten en processen uit de landbouw. Bovendien, in het besef dat er nog veel worden gedaan in het bewustzijn van de samenleving door de noodzaak voor de biologische landbouw, Francisco Jose Robles actief betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van partnerschappen voor de bevordering van de (groene sector) biologische wijn, zoals FEPECO (Spaanse Federatie van de bedrijven met biologische producten), die momenteel voorzitter is.
Uiteindelijk het succes van het business model van Bodegas Robles is te wijten aan de ondernemende houding en het doorzettingsvermogen van Frans Jozef en de rest van de Robles familie.

Ook is Bodega Robles de eerste Bodega in Spanje die gestart is met een project voor het klimaat neutraal produceren van de wijn

wijn_robles

Al hun Biologische producten vindt U in onze shop bij de wijn en de vinagre