Gratis Verzenden vanaf 55 €

Op Biologische wijze geproduceerde Spaanse olijfolie uit het Natuurpark Sierra de las nieves

Mudejar Olijfolie ( aceite virgin extra ) is de beste kwaliteit olijfolie - die van de eerste persing - waarbij de rijpe olijven koud geperst worden. Dat geeft een donkergroene olie, 'extra virgin', die lekker smaakt en ruikt. Ideaal in dressings en marinades, maar ook zeer prima om mee te bakken.


Hij is zeer zacht met een heerlijke smaak en samengesteld uit diverse olijf soorten. Deze op biologische wijze geproduceerde olijfolie virgin extra van Mudejar is een coupage bestaande uit de
manzanilla, picudilla en de verdialolijf afkomstig is van olijfbomen die groeien in dit natuurpark Sierra de las Nieves welk gelegen is in Andalucia ( Zuid Spanje ). De zuurgraad van deze heerlijke olijfolie bedraagt max. 0,6. Daarmee ligt hij precies goed, want een zuurgraad tussen de 0,5 en 0,8 maakt een olie mooi vol van smaak zonder te picant of te zuur te smaken..

sierra de las nieves natuurpark

De Sierra de las Nieves is een relatief onbekend natuurreservaat dat door UNESCO werd uitgeroepen tot
Reserva de la Biosfera. Het park geniet reeds enige bekendheid bij natuur liefhebbers en dit onder meer vanwege
de unieke flora en fauna en de vele mooie wandelroutes.


Het landschap is adembenemend en
wordt gerekend tot een der mooiste van Spanje.

De olijfolie wordt volgens de allermodernste methodes gewonnen uit de olijven. Dit gebeurd middels centrifuge. Op deze wijze worden de olijven het minste beschadigd en leveren de hoogste kwaliteit olijfolie op. Wat ons tijdens ons bezoek was opgevallen , was dat deze olijfboer ontzettend veel aandacht gaf aan het poetsen van het machinepark.. Iets wat we bij anderen nog nooit zo schoon gezien hadden. Op onze vraag hierover liet de boer ons weten dat men tijdens de oogst er een persoon speciaal in dienst wordt genomen om enkel maar te poetsen. Zijn financiele partner is een chirurg en die heeft hem aangedrongen op deze hygiene. Zoals gezegd, zien wij bijna nooit dat het zo schoon is, maar je proeft het ook in de smaak van de olie

mudejar

Deze Spaanse Olijfolie is ontstaan uit olijven, afkomstig van vele kleine boertjes uit het Natuurpark.

Die plukken deze zorgvuldig. Het plukken gebeurt precies op het moment dat de vruchten goed rijp zijn. Het persen gebeurt nog altijd volgens de laatste moderne technieken. Centrifuge is namelijk de  allerlaatste techniek die de hoogste kwaliteit olie geeft. Door middel hiervan worden de olijven niet beschadigd. De Virgin extra Spaanse olijfolie "perst" men nog steeds uit de eerste koude "persing".

De bodem eigenschappen, de cultivatie, de agrarische methodes, het plukken en het persen geven deze olie haar goede specifieke karakter en kwaliteit.

Is deze olie EKO ?,

De olie is uiteraard op ecologische wijze geproduceerd maar ze draagt geen certificaat. Het proces om dat te krijgen is te duur voor deze boeren en bovendien is de productie gelimiteerd. Het Unesco-gebied wordt nooit groter.