Gratis Verzenden vanaf 55 €

Capsicum annuum familie. Dit is de gehele familie waar ook de ons bekende paprika onder behoord.

De ñora peper is een kleine ronde rode peper die zoet van smaak is.

Men gebruikt deze veel in de Spaanse keuken in de gedroogde versie. Hij wordt dan eerst in de Spaanse zon gedroogd.

Deze peper is afkomstig uit Zuid Amerika en werd in Spanje geintroduceerd door Columbus nadat hij terugkwam van zijn reis naar het onbekende Amerika ( 1493 ). Hij gaf ze aan de kloosterlingen van het klooster van Yuste die ze weer op hun beurt verder gaven aan het klooster van La ñora in Murcia.

noras peper

Gerookte zoete paprikapoeder ( Pimentón ), wordt gemaakt in Spanje van gerookte, gemalen ñora pepers en vaak aangeduid als gewoon gerookt paprikapoeder. Het bestaat echter in verschillende variaties van zoet en mild (dulce) bitterzoete medium heet (Agridulce) en pikant (picante). Die laatste twee worden gemaakt van een andere peper.

 

Deze paprika is niet te vergelijken met het neutrale paprikapoeder die je krijgt bij de plaatselijke supermarkt. Het is meer een neef van de traditionele Hongaarse paprika. Wat deze paprikapoeder zo anders maakt is de diepe rokerige smaak.

Dit kostbare Spaanse poeder is onmisbaar voor de Spaanse chorizo worst, varkensvlees gerechten en een aantal garnalen gerechten en tapas. Het voegt de absoluut perfecte smaak van authenticiteit toe aan de Spaanse paella. Geen enkel ander ingrediënt heeft zo een impact op de authentieke Spaanse keuken

 

De beste Pimentón is gemaakt, zoals het is al vier generaties door de familie Hernandez.

la dalia pimenton uit Spanje

De Hernandez familie begonnen met de vervaardiging van Pimentón de la Vera aan het begin van de eeuw ( 1900 ). Tegenwoordig, met hun "La Dalia" merk ,gerookte paprikapoeder wordt beschouwd als DE gerookte paprikapoeder door de beste chef-koks.

Don Valeriano Hernandez Martin heeft La Dalia opgerichtin 1900. Dankzij zijn kwaliteit,verworf men al snel een grote naam voor zichzelf door wedstrijden te winnen zoals de  "Diploma de Honor" op de "Exposicion Internacional Permanente de Barcelona" in 1916 en de zilveren medaille in de "Exposicion Iberoamericana de Sevilla" (Latijn American Expositie van Sevilla) in 1929 en 1930.

De traditionele methoden van fabricage en de bereiding van het product zijn doorgegeven van vader op zoon door de generaties heen, waardoor dit redelijk geprijsd specerij een van de meest betaalbare "must have" specerijen, essentieel voor iedere gastronomische keuken.