Gratis Verzenden vanaf 55 €

E.S.E. betekent "Easy Serving Espresso."

E.S.E. is een samenwerkingsverband tussen koffiebranderijen en espresso machines fabrikanten met als doel een  standaard te creeren voor perfecte espresso servings. Doordat er enkele zijn die hun eigen systeem hebben wordt het moeilijk voor de consument om de koffie te keiezen die men zelf wil gebruiken.

Zo is er Lavazza die een eigen machine heeft, de Espresso point. Deze gebruikt speciaal voor de machine gemaakte plastic capsules. Nespresso gebruikt ook capsules met hun eigen koffie die alleen voor hun eigen machines te gebruiken zijn. De E.S.E. Servings zijn te gebruiken in een grote variatie van machines.

Hiermee kan de koffie liefhebber diverse koffies drinken zonder gebonden te zijn aan een merk.

ESE Servings

De E.S.E. Standaard is uitgevonden door illy Caffe. De originele servings hadden een vierkant filter. Momenteel hebben de Servings van alle fabrikanten een rond filter met een hulpmiddel om de servings eenvoudiger te verwijderen na gebruik.

Cafés Castel is in Spanje een van de pioniers op het gebied van E.S.E Servings. Men heeft in hun assortiment vele "single origin" koffie waarmee men van een overheerlijke espresso kan genieten. Enkele hiervan zijn de Guatemala Vulcan de Oro , Jamaica Blue Mountain van de Wallenford plantage en nog vele meer. Meer informatie over deze servings vind U in onze online shop .