Gratis Verzenden vanaf 55 €

Alternatieve energie in Andalucia

De alternatieve energie word in Andalusië al heel lang gebruikt in de vorm van waterkrachtcentrales. Overal vind men her en der opvangbassins die dienen voor drinkwatervoorzieningen maar ook gebruikt(e) men deze voor het opwekken van energie.

alternatieve_energie_spanje_01

In Andalucia is men enkele jaren zeer intensief bezig met meer vormen van alternatieve energie.Al jaren deed men dit bij afgelegen woningen waar men photocellen op de daken legde om daarmee niet alleen elektriciteit op te wekken maar ook water te warmen voor het gebruik in de badkamer. Wegens subsidie is sinds het begin van 2000 op grote schaal hele zonnecellen “plantages”ontstaan. Cooperaties werden opgericht waar men gezamenlijk grote hoeveelheden zonnecellen plaatsten op de toch ruim aanwezige grote landgoederen.

 

Ook is windenergie steeds meer in trek in het zuiden van Spanje. Strategisch goed gelegen aan de atlantische oceaan is vooral de regio in de buurt van Tarifa niet alleen een paradijs voor windsurfers maar ook voor deze windmolens. Vooral de laatste jaren zie je elk jaar meer molens erbij komen.

 

Een ander in opkomst zijnde methode zijn de biomassa centrales waar men de grote massa olijfbomen voor gebruikt die eens op de zoveel jaar gerooid worden. Middels de warmte die men hier mee opwekt verwarmd men weer water dat men weer verder in energie omzet

alternatieve_energie_spanje_02

In de regio van Sevilla is zelfs een uniek project gebouwd. Hier bevindt zich de eerste Thermosolar centrale van Europa. Een toren als middelpunt van een heel veld spiegels die al de opgevangen energie naar die toren schijnen , daar word water verwarmd dat wederom gebruikt word om energie op te wekken. Deze methode maakt het mogelijk om s'nachts energie op te wekken.