Gratis Verzenden vanaf 55 €

De streek genaamd La Axarquía ligt ten Oosten van Malaga in Andalusie.

Begint zo ongeveer vanaf Rincon de la victoria en gaat tot net voorbij het bekende Nerja. Ten Noorden gaat het richting Granada , tot aan Alfarnate.

De Naam uitspreken is misschien wat moeilijk. fónetisch ongeveer als Axar'kia . De naam Xarquia is oud Castellaans voor het moderne Jarquía, wat als betekenis " ten oosten van een grote stad waar het afhankelijk is "  heeft. Dit is weer terug te voeren op het oudere Arabische šarqíyya dat op zijn beurt weer oostelijke deel betekent. Terug te voeren op het oosten van Malaga in dit geval.
 

axarquia kaart

In het huidige gebied La Axarquía bevinden zich 31 dorpen , kleine van een paar honderd inwoners tot en met de hoofdstad Velez Malaga met een dikke 70 duizend inwonders

 

 

La Axarquia is een gebied dat zich uitstrekt van zeespiegel tot hoog in de bergen. In de laagvlaktes groeit er heel veel groente en fruit en hogerop zijn er veel amandel en wijndruiventeelt. Het klimaat in deze regio is er perfect voor. Ook voor te wonen, de gemiddelde temperatuur op de laagvlakte is in Januari gemiddeld 10 graden en in Augustus 25 graden Celcius.

Er wordt dus veel fruit en groente verbouwd maar ook olijven, wijn, honing en verse kaas zijn typisch voor deze streek