Gratis Verzenden vanaf 55 €

Drie koningen / los Reyes Magos

In tegenstelling tot kerstmis in Nederland en Belgie is Drie koningen het allerbelangrijkste ( Kinder) feest in Spanje. De Dag is 6 januari, die dag viert men groots in Spanje de komst van de drie koningen. Overal in Spanje zijn er op 5 januari optochten waarbij net zoals in Nederland Sinterklaas wordt binnen gehaald in Spanje de Drie koningen welkom worden geheten door de kinderen.

 los reyes ronda 2018 16

De kinderen in Spanje en ook in veel latijns amerikaanse landen kijken uit naar deze drie koningen, ze brengen tenslotte cadeau's mee voor de kinderen die lief zijn geweest...

De nacht na die intocht gaan de drie koningen langs de huizen en brengen de cadeau's die de kinderen de ochtend van de 6e januari dan ook vinden in meestal dan de woonkamer.


Er bestaan diverse regels waar men zich aan dient te houden wil men dan ook cadeau's krijgen :

 

  • Goed gedragen gedurende het jaar

  • Een brief aan de drie koningen waarin men schrijft hoe goed men zich heeft gedragen en hoe men dit gaat doen in de toekomst. Ook spreekt men in die brief uit welke wensen men heeft.

  • Bezorg de brief aan de drie koningen, kan per post, of zelfs afgeven bij de intocht als ze je dorp of stad inkomen.

  • Wees aanwezig bij die intocht en heet ze welkom.

  • Eet op tijd en vergeet niet ook van de Roscon te eten , Roscon de Reyes is het typische drie koningen zoet dat men maakt voor deze gelegenheid.

  • Bereid alles goed voor, ga op tijd naar bed zodat je vroeg kunt opstaan om de cadeau's te openen. Vergeet ook water, eten en drinken niet voor de drie koningen en hun kamelen.

  • In de ochtend, maak eerst de ouders wakker zodat ze samen met je de cadeau's kunnen openen die de drie koningen hebben gebracht.

Veel geluk en plezier op El dia de Reyes Magos.

Het onderstaande filmpje is een voorbeeld van een intocht, in dit geval in Ronda , Andalucia