Gratis Verzenden vanaf 55 €

 

Zoals we al eerder vermeld hebben in het vorige artikel, bestaan er twee verenigingen waar gecertificeerde makelaars toe behoren. Deze worden onderverdeeld in API ( degenen met een universitaire titel.) en de GIPE's . Momenteel moeten ze ook kunnen aantonen dat ze desbetreffende opleiding genoten hebben, verzoek gerust om dit bewijs.Dit geeft U meer zekerheid met een goede makelaar in zee te gaan.

Momenteel is er erg veel concurrentie in de markt wat betekent dat U betere prijzen kunt bedingen indien U kalm en met veel geduld handelt.

Een provisie van rond 3 procent is het meest voorkomende, por supuesto con el compromiso por parte del agente de llevar a cabo todo el papeleo (cambio de titularidades de tasas municipales, luz, agua, pago de impuestos, etc.).

wonen in andalucia

Vele makelaars in Spanje hebben ondertussen ook het internet ontdekt en zijn online te vinden. Bezoek hun eens virtueel voordat U er naar toe gaat. Zo kunt U van te voren al uw keuze verkleinen.

Een goede makelaar is voldoende achter wilt U meer zekerheid hebben neem ook een advocaat in de arm. Hun gemiddelde vergoedingen zijn rond de 1 procent van de verkoopprijs van het object, bij complicaties gaat dit tarief omhoog. Wij raden U dan ook aan om voorheen naar de tarieven te vragen alvorens uw keuze te maken.

Een groot aantal Spaanse advocaten die werkzaam zijn in gebieden waar vele Niet Spanjaarden wonen, spreken op een goed niveau Engels en zijn ook gewoon in omgang met andere nationaliteiten dan de Spaanse.

De beste wijze om een van de excellente advocaten te vinden is via uw ambassade of consulaat of via landgenoten die een goede ervaring hebben opgedaan met een bepaalde advocaat.

Een ambassade of consulaat zal U geen advocaat aanraden maar U wel aan een lijst helpen met meerdere namen. Dit kan een grote hulp zijn om mee te beginnen.

wonen in andalucia

De volgende links kunnen U misschien wel helpen inzake dit onderwerp :

http://www.abog.net/linkman/goto.asp?id=47

http://www.abog.net/linkman/goto.asp?id=980

http://www.consejocoapis.org/