Gratis Verzenden vanaf 55 €

Bent U voornemens om een nieuwbouw woning te kopen is het zeer raadzaam de legaliteit van het project bij de gemeente te controleren.

Vandaag de dag is het gewoon om vastgoed te kopen vanaf de tekening, dus nog voordat het klaar is of zelfs al begonnen. In dit geval loopt U in Spanje een risico een bezit te verkrijgen waar geen vergunning op bestaat om in te wonen zodra het klaar is, U een boete moet betalen omdat het gebouw niet aan alle eisen voldoet of U moet een boete betalen aan de gemeente wegens illegale bouw activiteiten.

In alle gemeentehuizen in Spanje, bestaat een afdeling genaamd Urbanismo. Daar dient U te zijn om de legale status te controleren van het pand dat U voornemens bent om te kopen.

 

wonen in Andalucia

Het gebeurd vaak dat iemand bouwgrond koopt om er zijn droomhuisje op te bouwen. Echter nadat men betaald heeft en men vervolgens naar de gemeente gaat om een aanvraag te doen krijgt men te horen dat het geen bouwgrond is of dat de gewenste aantal meters niet toegestaan zijn en dat men een veel kleiner huisje mag bouwen.

Natuurlijk is het bouwen van uw eigen woning zeer aantrekkelijk. Indien op de juiste manier gedaan en met het juiste wettelijk advies betaalt U geen 6 % overdrachtsbelasting maar U betaalt alleen maar de kosten van de licensies en tussen de half en 1 procent van de kosten van het bouwen.

Net zoals in Nederland en België zijn er ook hier regels die de onderlinge afstand bepalen van de panden, gebouwen en rivieren. Dus ook al zegt de verkoper dat U er uw huis van uw dromen kunt bouwen, vraag het na bij een ambtenaar van de gemeente. Zorg dan dat deze het ook nog eens op papier zet.

Het Plan General de Ordenación Urbana (PGOU), is het bestemmingsplan, zoals bekend staat hier de gehele gemeentelijke planning in omschreven. Het bestuderen hiervan kan voldoende zijn om te voorkomen dat U een grondstuk koopt op enkele meters verwijderd van de toekomstige snelweg....( het gebeurd !!!)

Plan geen enkele nieuwbouw alvorens U het bestemmingsplan kent.Dit is ten alle tijde beschikbaar ter inzage bij de gemeente.

wonen in andalucia