Mojama met snijbiet of spinazie
Ingrediënten :
3 eetl olijfolie
1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
1 eetl oregano of marjoraan, vers, fijngehakt
500 gr spinazie of snijbietblad (gewassen en vrij droog geslingerd of uitgelekt)
paar druppels citroensap
zout & peper
plakjes mojama
Bereiding :
Neem een gewone pan en verhit de olie op matig vuur. Doe de knoflook en oregano erin, en vrij direct erna de spinazie of snijbiet, met wat zout en peper. Even goed doorroeren en daarna, met het deksel op de pan, even laten koken tot het zacht is. Dat kan een minuut zijn (jonge spinazie) of wat langer (snijbietblad).
Als het zacht is, wat druppels citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met nog wat peper en zout.
Onderwijl snijdt u de plakjes mojama. Met een goed keukenmes, of snijmachine. Snijd ze erg dun. Flinterdun.
Verdeel over de borden. Drapeer de mojama-plakjes erbovenop.
Eet Smakelijk
Gebruikte producten uit de shop :
-
Virgin Extra Olijfolie 500 Ml
7,85 € -
Mojama gedroogde tonijn
11,00 €
bron: Mergenmetz.nl