Mojama met tomaten enz.

Mojama met tomaten en meer


Ingrediënten :

15 kerstomaatjes (circa. 225 gram)

2 groene paprika's, ontzaad, grof gehakt

½ kleine rode ui, in dunne plakjes

1 grote bos peterselie, blad grof gehakt

2 eieren, hard gekookt, grof gehakt

100 gram mojama ( gedroogde tonijn ) in 28 dunne plakjes

20 kleine olijven (niçoises, arbequina)

1 citroen, in vieren

Dressing: opgevangen tomatensap (zie beschrijving); 1 teen knoflook; 1½ eetlepel rode wijnazijn; 4 eetlepel olijfolie; zout & peper

Bereiding :

Halveer de tomaatjes en ontzaad ze; vang boven een kom - en evt een zeef - het sap op. Dat is het begin van de dressing. Wrijf de teen knoflook met wat zout in een vijzel tot pulp. Meng dit met het sap, de azijn en olie. Breng op smaak met peper & zout. Dat is het eind van de dressing.

Meng de gehalveerde tomaatjes, paprika, ui en de helft van de peterselie in een grote schaal. Giet de dressing erover. Schud goed om en zet minstens een half uur in de koelkast.

Vlak voor het serveren het ei erdoor werken, dan de plakjes mojama erover leggen en de olijven. Drapeer de rest van de peterselie erover. Geef er de parten citroen bij.

bron: Mergenmetz.nl

Ook interessant