Kikkererwten en venkel

Kikkererwten en venkel

Kikkererwten , Venkel en Sinaasappel , vaak gebruikte producten in Andalucia. Deze drie passen mooi in het volgende recept.


Ingrediënten : 

300 gram kikkererwten
1 grote venkel
Peper
Chilipeper
2 stuks sinaasappels
Olijfolie virgin extra
Zout

Bereiding :
Bij gebruik van droge kikkererwten week deze een dag van te voren in water ( 8 a 12 uur minimaal en driemaal de hoeveelheid in water) .  Kook de kikkererwten minimaal 60 minuten , in ieder geval zolang dat ze nog een "bite" hebben. Zorg dan dat ze drogen.  Maak de venkel schoon en ontdoe deze van al het groen. Snij de rest in smalle reepjes. In een grote pan / ketel doe een laag olijfolie verhitten waarna de venkel er aan toegevoegd. Zolang dat deze zacht word. Vervolgens voeg er de in kleine stukjes gesneden Sinaasappel er aan toe. Zodra alles mooi zacht en gebakken is haal alles uit de pan , voeg dan aan het rest vocht dat er nog in zit de kikkererwten aan toe. Tevens flink wat zwarte peper en chilipoeder , peper aan toe voegen . Eventueel wat extra olijfolie aan toevoegen. Dit even een paar minuten bakken waarna dan de eerder eruit gehaald mengsel van Venkel en Sinaas weer terug te doen in de pan bij de kikkererwten. goed roeren , paar minuutjes op laag vuur en klaar !. opdienen en genieten :-) 

Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel : 

spaanse olijfolie virgin extra

 

spaanse kikkererwten biologisch

 

Ook interessant