Gratis Verzenden vanaf 45 €

Patatas Bravas , typisch Spaans gerecht

 

Ingrediënten voor 6 personen :

1 kg ongeschilde aardappelen

Olijfolie

Zout

Bereiding :

Maak de aardappelen schoon, droog ze af en snij ze vervolgens in flinke stukken. Bak de aardappelen in een cm dikke laag olijfolie gedurende 15 minuten, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn. Schep de aardappelen op een schaal met keukenpapier en laat de overtollige olie uitlekken. Bestrooi de aardappelen met wat zeezout en de pikante saus en klaar!

Serveer de knoflookmayonaise in een apart kommetje.

De pikante Saus :

Ingrediënten :

150 ml olijfolie

2 kleine rode chilipepers, in stukjes gesneden

1 tl pimentón picante

Bereiding :

Verhit de olie met de pepers, haal de pan van het vuur en roer de pimentón erdoor. Laat vervolgens de olie afkoelen.

 

De knoflook mayonaise :

Ingrediënten :

3 a 4 tenen knoflook

Zeezout

2 eierdooiers

1 theelepel citroensap

3 dl. Olijfolie extra virgen.

Zout en peper

Bereiding :

Pureer de knoflook met het zeezout. Doe dit mengsel in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Voeg de eierdooiers en het citroensap toe en meng het tot een gladde massa.

Voeg druppelsgewijs de olijfolie extra virgen toe, terwijl de mixer draait. De saus gaat zich dan binden. Blijf tijdens dit proces alert en mix niet te lang, anders wordt de mayonaise zuur. Het is een kwestie van een paar keer oefenen! U kunt eventueel zout en peper toevoegen, maar echt nodig is het niet.

 

De Saus voor de patatas bravas saus heet in Spanje Mojo Picon. verkrijgbaar in onze online winkel: