Mojama in de opruiming


Mojama is een delicatesse die U kunt kopen uit Andalucia en bestaat uit gedroogde en gezouten tonijn. De Arabieren conserveerden tonijn al op deze manier en het resultaat noemden ze musama.
Verkoopprijs: 5,45 €
Korting
not_available.gif
Preloader

OPRUIMING THT 26-12-2018 !! Langer te gebruiken

De Arabieren conserveerden tonijn al op deze manier en het resultaat noemden ze musama.

U koopt een vacuum verpakt stuk van MINIMAAL 200 gram !!.  Het is een ambachtelijk product en met de hand gestukkerd. gewichten wijken dus af.

Tegenwoordig heet deze specialiteit mojama en wordt deze vooral aan de Andalusische kust in de omgeving van HuelvaCádiz en Almeria en ook in Murcia en Valencia vervaardigd. "In principe kan mojama van elke soort tonijn gemaakt worden", zegt men. Ook de kleinere bonito is er geschikt voor en zelfs de makreel.

Maar de beste en grootste filets geeft de yellowfin en rode tonijn. Bovendien moet je voor mojama uiteraard het juiste klimaat hebben, zodat de filets door en door droog worden."

Men maakt mojama van de lende stukken van de tonijn die twee dagen onder zout hebben gelegen. Daarna wordt het zout weg gewassen waarna de tonijn in de zon en de zeewind voor 15 tot 20 dagen te drogen wordt gelegd.

 

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.